jtemplate.ru - free extensions for joomla

 

 

Zo zie je - Agenda 

 

 

Cursus in bibliotheek Weert

'Schrijf met Esther: Creatief schrijven'

Vrijdagmiddagen van 13.30 - 16.00 uur

2023

29 sept. - 13 okt. - 27 okt. -

10 nov. -  24 nov. - 8 dec. 

Reservedata: 15 dec. & 12 jan.

Inschrijven via Agenda Bibliotheek Weert 

Sept. 23 - Schrijf met Esther: 'Creatief schrijven'' - informatie & aanmelden

 

 

Cursus in bibliotheek Weert

'Schrijf met Esther: Creatief schrijven'

Vrijdagmiddagen van 13.30 - 16.00 uur

2024

19 jan. - 2 febr. - 23 febr. -

8 mrt. -  22 mrt. - 5 apr.

Reservedata: 12 apr.

Inschrijven via Agenda Bibliotheek Weert 

Januari 24 - Schrijf met Esther: 'Creatief schrijven'' - informatie & aanmelden

 

 

Open inschrijving

 

Vanwege mijn studie en baan als leraar Nederlands, zijn er minder workshops en cursussen op open inschrijving beschikbaar dan voorheen. Ik zal de workshops en cursussen die op open inschrijving beschikbaar zijn via andere kanalen aanbieden, maar zeker ook op deze site en op mijn facebookpagina melden.

<-- Zie de agenda aan de zijkant van deze site.

 

 

Wilt u een workshop voor een besloten groep regelen: mail mij gerust! 

__________________________________________________________________________________________

 

Op afspraak voor besloten groepen beschikbaar

 

 

Een greep uit de mogelijkheden: 

Workshops:

Workshop Creatief schrijven

Workshop Autobiografisch schrijven

Workshop Natuur: Wandelen & Schrijven                                                             

Workshop Bullet Journal

Workshop De glimlach van herinnering (rouw)

Workshop Een verhaal

Workshop voor besloten groepen met een specifiek doel (Ik maak vaak een workshop op maat, vraag naar de mogelijkheden)

 

Cursussen:

Schrijf met Esther – Jouw leven

Schrijf met Esther – Verhalen

Schrijf met Esther -  Creatief schrijven

Schrijf met Esther – Gedichten

Schrijf met Esther -  Jouw doel

Schrijf met Esther -  Jouw zoektocht na verlies

 

Begeleiden van specifieke schrijfgroepen (bv ik begeleidde zeven jaren de Schrijfgroep Toon Hermans Huis Sittard)

 

 

De tijden & prijzen zijn voorbeelden uit cursussen en workshops op open inschrijving. Alles is op maat te maken en afhankelijk van uw wensen en groepsgrootte.

 

Schrijf met Esther: Creatief schrijven

 

Heb je zin om het schrijven te ontdekken? In deze schrijfcursus krijg je de kans om verschillende schrijfvormen te ervaren. Je krijgt theorie aangereikt en gaat vooral veel zelf doen; schrijven!

Is schrijven iets voor mij?

Ik leid je door de oefeningen en helpt je in je ontdekkingstocht. Dit is vooral óók een cursus voor ieder die wel eens denkt: creatief schrijven lijkt me leuk, maar kan ik dat wel? Met hulp van mij als professioneel schrijfdocent kun je dat zeker. Waar deze cursus vooral om draait is plezier in het schrijven. Daarom reik ik je ook manieren aan om tot teksten te komen. Hoe de inspiratie te vinden.

De cursus
Het wordt een heel diverse cursus waarin je vele kanten van het schrijven gaat ontdekken. Schrijfervaring is niet nodig, maar mag wel. In de groep mag je je teksten voorlezen maar dat hoeft niet. Het mooie van in een groep schrijven is dat je ook leert van de teksten van anderen.

 

Locatie & data nog onbekend

Een les duurt 2,5 uur: van 9.30 tot 12.00 uur. 

Deelnamekosten voor deze cursus van zes lessen bedragen € 175,- inclusief btw, lesmaterialen.

 

  

Cursus 'Schrijf met Esther: Jouw leven'

Wil je dat je kinderen en kleinkinderen weten wie jij bent? Of voel je dat het goed is voor jezelf, om je verhalen op te schrijven? Welke reden je ook hebt om je verhalen te schrijven: in deze cursus leg je een belangrijke basis! Schrijven aan je eigen levensverhaal geeft je herkenning, ontdekking en plezier! En wellicht nog meer.....

 

Je schrijft aan fragmenten uit je eigen leven. Elk verhaal draagt bij aan de verzameling inkijkjes, waardoor het grote geheel zichtbaar wordt. In deze lessen bouw je aan een mooie basis om zelf verder te schrijven. Er liggen dan al heel wat teksten over jouw leven klaar om gelezen te worden.

Het is inspirerend en leerzaam om in een groep te schrijven en je verhalen te delen; én nog leuk ook. Voorlezen mag, maar hoeft niet! Je deelt wat jij wilt.

Ik help je graag op weg....

Schrijven over je eigen leven is niet moeilijk! Alle inspiratie zit al in je. Je hebt alleen een trigger nodig, zoals lessen bij een goede schrijfdocent, om het wakker te maken. Door oefeningen in de les haal je herinneringen naar boven en schrijf je over gebeurtenissen die vergeten leken. Elke oefening baseer ik op je krachtkant. Vanuit de fijne dingen. De moeilijke dingen komen vanzelf mee. Aan jou zelf de keus of je daarover in de les wilt schrijven, of thuis, of helemaal niet. Ik laat je zien hoe je met je levensonderwerpen om kunt gaan. Iedereen kan leren schrijven! Maak je geen zorgen als je geen schrijfervaring hebt: die is niet nodig!

 

Thuisopdrachten

Ik reik je ook opdrachten aan, waarmee je thuis verder kunt schrijven. Dat mág, maar hoeft niet. Je kunt schrijven, zoveel als je zelf wilt. Elke oefening geeft stof tot meerdere verhalen. Zo bepaal jezelf de intensiteit van de cursus.

 

Wil je eerst eens proeven aan het schrijven over je eigen leven kom dan eens naar een SchrijfLounge. (zie onder workshops)

Locatie & Nieuwe data nog onbekend

Een les duurt 2,5 uur

Deelnamekosten voor deze cursus van ZES lessen bedragen € 175,-  (of 10 lessen voor € 275,-) inclusief btw, lesmaterialen, koffie en thee.  

 

  

Cursus 'Schrijf met Esther: Verhalen'

  

Dialoog, personages, verhaalstructuur…. Wil je een goed verhaal leren schrijven? Schrijf je dan in voor deze cursus ‘Schrijf met Esther: Verhalen’. Je leert de uitgangspunten voor het schrijven van verhalen. 

Schrijven is niet moeilijk! Het is een kwestie van eraan beginnen. Doen! Mijn overtuiging is: Iedereen kan leren schrijven! Ik help je graag daarbij. Voor deze cursus heb je geen schrijfervaring nodig, het mag natuurlijk wel. Door oefeningen en uitleg in de les leer je de gereedschappen die je nodig hebt om een goed verhaal te schrijven, én hoe je tot inspiratie kunt komen. Ik leid je door de oefeningen en daag je uit om dingen te proberen. Op een veilige manier uit je comfortzone treden, leert je veel! Het zijn vooral 'doe' oefeningen! Schrijven dus.

 

Als je schrijfdocent leid ik je in de les door de oefeningen maar ik reik je ook opdrachten aan, waarmee je thuis verder kunt schrijven. Dat mág, maar hoeft niet. Je kunt schrijven, zoveel als je zelf wilt. Elke oefening geeft stof tot meerdere verhalen. Zo bepaalt jezelf de intensiteit van de cursus. 

In een groep schrijven geeft een extra dimensie aan jouw leerproces. Het is inspirerend en leerzaam om in een groep te schrijven en je verhalen te delen; én nog leuk ook. Voorlezen mag, maar hoeft niet! 

BEGINNERSCURSUS

Locatie & data nog onbekend

Een les duurt 2,5 uur: van 9.30 tot 12.00 uur. 

Deelnamekosten voor deze cursus van zes lessen bedragen € 175,- inclusief btw, lesmaterialen.

 

Workshop Schrijf met Esther: Jouw bullet journal

Bullet journaling is een geweldige manier om overzicht te krijgen en te organiseren. Dat kan je agenda zijn met je tot do lijst, maar je kunt ook projecten plannen via je bullet journal. Naast de vooruitkijkende zaken kun je ook registreren zodat je later kunt terug kijken. Een andere vorm van dagboekschrijven! Je kunt per maand bijhouden wat je gedaan hebt, je kunt een lijst opnemen met daarop de dingen waarvoor je dankbaar bent, of die je geleerd hebt. Of je financiën erin bijhouden.

Het doel van je bullet joural is overzicht krijgen. Einde aan de chaos. Het maakt niet uit of dat over een werk-project gaat, over je hobby’s, je studie of alles doorelkaar. Dingen op maat voor jou registreren zodat je ze terug vindt en ermee werkt. Ik leer je hoe!

Erger jij je ook zo aan agenda’s waarin je niet kwijt kunt wat jij allemaal erin wilt hebben? Wil je ook overzicht krijgen en houden over je projecten? Ben je al die losse aantekeningen en notitieblaadjes moe? Wil je een overzicht van alles wat je doet, maar heb je geen puf om een dagboek bij te houden? Zoek niet langer! Kom naar deze workshop en maak je eigen organiser/projectboek/dagboek of alles in één, geheel op maat! Jouw bullet journal!

Bullet journaling is geschikt voor iedereen! Je kunt het heel creatief aanpakken en je journal aankleden met tekeningen, plaatjes, foto’s maar je kunt hem ook zakelijk inrichten. Dat is nou net het leuke van dit systeem: je maakt het echt helemaal op maat, precies zoals het voor jou functioneel en leuk is!

Om je op weg te helpen en je veel mogelijkheden van het bullet journaling te laten zien organiseer ik een workshop ‘Bullet journaling’. Na deze workshop ben je helemaal startklaar en heb je al een begin gemaakt aan je journal. We gaan het hebben over wat je allemaal in je bullet journal kunt registeren, hoe je je pagina’s maakt en waar je hem voor in kunt zetten.

Wat heb je nodig voor je bullet journal? Dat ga ik je in de workshop ook uitleggen en laten zien. Wat je in ieder geval nodig hebt is een notitieboek met puntjes erin. Geen lijnen, niet blanco maar puntjes. ‘Dotted’ heten ze. Bij Nicole van Boekhuis ‘de kleine tovenaar’ kun je ook je bullet journal kopen! Ze heeft er verschillende liggen. Je hoeft je bullet journal niet persé van te voren te kopen. Dat kan ook nog ná de workshop. Misschien zelfs handiger omdat je dan een beter idee zult hebben van wat je wilt.

Nieuwe datum nog niet bekend -  9.30 - 13.30 uur (inclusief half uur lunch) in boekhuis 'de Kleine Tovenaar' Roermond 

Deelnamekosten: € 49,50 voor 3,5 uren les met veel informatie & inzichten over Bullet journal, inclusief theorieboekje, lunch, btw. Koffie & thee apart te bestellen & af te rekenen bij Nicole/Ans van het boekhuis.

 

Workshop-ochtend - Schrijf met Esther: SchrijfWandeling


Je geniet van de natuur en de menselijke dingen om je heen, geeft je woorden ruimte om na de wandeling, binnen aan tafel, je teksten te schrijven. 

In deze schrijfochtenden & middagen doe je inspiratie en informatie op tijdens de wandeling. Ik begeleid je naar  je woorden. De wandeling is enkele kilometers en zal in een rustig tempo gelopen worden. Regelmatig stoppen we om woorden te laten komen. Je schrijft na de wandeling onder genot van een kop koffie of thee. Ik begeleid je in oefeningen naar je woorden, geef ook uitleg over de gebruikte schrijfvormen

Ervaring met schrijven is niet nodig! Je zin om een stukje te wandelen en te schrijven is genoeg voor een goede start.

Deze schrijfochtenden/middagen gaan ook door bij wat slechter weer. Dan vooral: goed aankleden en paraplu mee. Bij extreme weersituaties zoals hevige storm kan het zijn dat de ochtend of middag niet doorgaat. Ik meld dat dan per telefoon voor 8.30 uur 's morgens, voor de middag wandelingen meld ik het voor 12.00 uur.

  

 

Schrijf met Esther: Jouw doel

& help jezelf je doel te bereiken!

Kun jij wat hulp gebruiken bij de weg van afvallen, ont-spullen, sportprestaties of andere doelen die jij jezelf stelt?

Als professioneel schrijfdocent ontwikkelde ik vanuit verschillende schrijfdisciplines een speciale schrijfmethode zodat jij jezelf kunt helpen in je proces. Het gaat om een combinatie van dagboekschrijven, bullet journaling, doelen helder krijgen en stellen, je succesmomenten vieren, creatieve schrijfopdrachten en plezier maken terwijl je je pad bewandelt.

Ik werk vanuit kracht en ben specialist in hoe ‘schrijven’ te gebruiken als hulpmiddel in processen. Ik zie schrijven als zoveel meer dan een prachtige tekst produceren. Schrijven helpt! In deze cursus geef ik je handvaten om voor je zelf een plan op te stellen. Schrijven in deze speciale cursus helpt je je pad naar je doel op een leuke creatieve manier te blijven volgen. En om het daarna ook vol te blijven houden. Natuurlijk ben jij degene die het pad bewandelt en je tanden in het proces zult moeten zetten. Maar een beetje hulp is toch erg fijn om het vol te kunnen houden. Help jezelf: kom schrijven bij Esther.

6 lessen - € 195,-

Locatie & Data: onbekend

9.30 – 12.00 uur  

PS: Deze versie van de cursus ontwikkelde ik om jezelf doelen te stellen en je te helpen ervoor te gaan. Voor omgaan met verlies in je leven (dood van een geliefde, scheiding, baanverlies, gezondheidsverlies etc) bied ik een speciale versie van deze cursus aan.  

 

 

Workshop-ochtend - Schrijf met Esther: Een verhaal  

Heb jij dit ook? Zo’n verhaal dat in je hoofd blijft spoken? Of meerdere? Wil je eens ontdekken of verhalen schrijven iets voor jou is? Hoe begin je aan een verhaal? Wat zijn je bouwstenen? Maak in deze workshop kennis met de techniek van het verhalen schrijven.

Deze ochtend draait om ontdekken, spelen met woorden, plezier hebben, doen: schrijven! Na deze workshop-ochtend heb je een hele goede indruk of jij graag verhalen schrijft en heb je één verhaal op papier staan. Schrijfdocent Esther van der Werf loodst je stapje voor stapje door alle elementen die een verhaal nodig heeft. Je ontdekt je held, wat er met hem of haar gebeurt, wat de oplossing is en als belangrijkste: wat jouw thema onder dit verhaal is. De oefeningen zijn vanuit je fantasie maar ook vanuit je eigen leven te doen.

Het is niet moeilijk, 'gewoon' de oefeningen volgen, en je hebt geen schrijfervaring nodig.

Deze workshop is de ideale gelegenheid om te ontdekken en aan de slag te gaan. Je schrijft in deze ochtend je verhaal. Mocht je daarna nog meer verdieping willen, dan is een cursus 'Schrijf met Esther: Verhalen' een goede optie.

Datum nog onbekend  9.30-12.00 uur  of 14.00-16.30 uur

Locatie: nog onbekend

Deelnamekosten: € 30,- inclusief btw, lesmateriaal, koffie & thee.

  


Schrijf met Esther: jouw zoektocht na verlies

Kun jij wat hulp gebruiken bij het omgaan met verlies in je leven (dood van een geliefde, scheiding, baanverlies, gezondheidsverlies etc)?

 

Als professioneel schrijfdocent ontwikkelde ik vanuit verschillende schrijfdisciplines een speciale schrijfmethode zodat jij jezelf kunt helpen in je proces. Het gaat om een combinatie van dagboekschrijven, bullet journaling, doelschrijven en creatieve schrijfopdrachten om je hulp- troost- steunmogelijkheden helder krijgen en voor jezelf gaan regelen, je krachtmomenten te vieren, en je pad inzichtelijker maken.

 

Ik werk vanuit kracht en ben specialist in hoe ‘schrijven’ te gebruiken als hulpmiddel in processen. Ik zie schrijven als zoveel meer dan een prachtige tekst produceren. Schrijven helpt! In deze cursus geef ik je handvaten om voor je zelf een plan op te stellen. Schrijven in deze speciale cursus helpt je je pad in je nieuwe situatie op een leuke creatieve manier te blijven volgen en de krachtmomenten helder te krijgen. Natuurlijk ben jij degene die het pad bewandelt en je tanden in het proces zult moeten zetten. Maar een beetje steun is toch erg fijn. Help jezelf: kom schrijven bij Esther.

 

6 lessen - € 195,-

Data: onbekend

Locatie: nog onbekend 

PS: Deze versie van de cursus ontwikkelde ik voor omgaan met verlies in je leven (dood van een geliefde, scheiding, baanverlies, gezondheidsverlies etc). Om jezelf doelen te stellen (afvallen, sportprestaties, ont-spullen etc) en je te helpen ervoor te gaan bied ik een speciale versie van deze cursus aan.  

 

 

Workshop Schrijf met Esther: De glimlach van herinnering  

 

Portret van een dierbare overledene.

Wil je ook zo graag nog even vasthouden? Kon het nog maar even echt. We gaan kracht en troost zoeken in dat wat wel kan: schrijven over wie je kwijt bent. Herinneren. Gedenken. Het even laten zijn wat het is.

 

Kom je ook je herinneringen kietelen en ze op papier zetten? Deze workshop dag schrijf je aan de herinneringen aan één gestorven geliefde. Dat kan je man of vrouw zijn, je vader, je moeder, maar ook een ander familielid, een vriend of vriendin. Iemand die je lief hebt en door de dood kwijt raakte. Het maakt voor de oefeningen niet uit of dat dit jaar gebeurde of dertig jaar geleden. Schrijfdocent Esther van der Werf neemt je zachtjes mee in de ladekast van je geheugen. Wie was hij/zij? Wat maakten jullie samen mee? Jij herinnert, jij schrijft.

 

Aan het einde van de dag heb je een geschreven portret van die geliefde persoon in handen. Hoe hij/zij voor jou was, en nu is. Met tips en inspiratie om er thuis eventueel nog aan verder te schrijven. Het wordt een dag waarin een traan zeker mag en waarschijnlijk ook komt, maar waarin we vooral op zoek gaan naar het licht dat je herinnering brengt in het nu. De glimlach.

 

In deze tijd van allerzielen en de aankomende feestdagen kan het extra nodig zijn om het troostende fijne te zoeken, vandaar deze workshop in deze tijd. Je gaat op zoek naar de glimlach van je herinnering.

 

Nog geen nieuwe datum gepland

Duur: 9.30-16.00 uur

Locatie: onbekend

Deelnamekosten: € 60,- inclusief btw, lesmateriaal, Exclusief lunch, koffie en thee.